Home » Garantie si Retur

Garantie si Retur

Prezentare generala

Prezentul document atesta ca produsele achizitionate beneficiaza de garantie, reparatie gratuita sau inlocuire, în conditiile respectarii regulilor si recomandarilor de purtare şi intretinere.

Lucky Pumpkin SRL este autorizata de ANPC conform OG190/2000 sa efectueze operatiuni cu metale pretioase, avand Autorizatia Nr. 11566, certifica atat calitatea, cat si conformitatea produsului cumparat, potrivit descrierii produsului prezentatat pe site-ul www.lifestories.ro

Nu este considerat defect argintul oxidat netratat cu rodiu, metalele din aliaj comun oxidate, precum şi pietrele semipreţioase sau preţioase ce prezintă diferenţe de culoare, mici crăpături sau imperfecţiuni ce pot denota aspectul natural.

Daca produsele achizitionate nu se prezinta conform descrierii, Lucky Pumpkin SRL ofera urmatoarele posibilitati:

Garantie

Garantia acopera numai defectele care apar la utilizarea normala si nu acopera deficientele produsului cauzate de actiuni precum: activitati sportive, profesionale, casnice, expunerea produsului la variatii bruste de temperatura si/sau umiditate, la contactul cu medii sau factori distructivi precum: praf, fum, abur, solventi, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare cu actiune distructiva, clor sau substante care contin clor, inclusiv continut in apa curenta sau in apa de piscina, ploaie acida, uzura.

Certificatele de garantie sunt emise in format electronic si expediate automat pe adresa de email asociata contului dumneavoastra.

La cererea clientului, garantia poate fi oferita si in format fizic, daca acesta solicita acest lucru in momentul plasarii comenzii. 

Pierderea sau deteriorarea elementelor componente nu este acoperita de garantie.

Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune, morale sau materiale, peste valoarea sumelor platite pentru produsele achizitionate.

Garantia nu acopera furtul produsului.

Retur

Conform O.U.G. 34/2014, produsele nepersonalizate (fara gravura) se pot returna in ambalajul original (chiar daca acesta este rupt) si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, prin posta sau curierat rapid, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Inainte de returul produsului va rugam sa ne contactati prin email la adresa cristian.mihalcea@lifestories.ro sau la telefon 0799 693 492.

In cazul produselor nepersonalizate, adica fara gravura sau fotogravura, care nu respecta normele de calitate si conformitate, clientul trebuie sa anunte vanzatorul in decurs de maxim 72 ore de la primirea produsului.

In cazul produselor personalizate, acestea nu se pot returna, in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014, articoulul 16. Clientul are dreptul sa sesizeze Life Stories in termen de 72 ore, probelemele considerate a fi generate in faza de productie. In cazul in care Life Stories constata defectiunea din fabricatie si aceasta nu se poate remedia, va fi inlocuit produsul cu unul conform sau se vor restitui banii,  daca produsul nu se mai afla in stoc sau in oferta de produse a furnizorului.

Termenul de retur al produselor comandate este de 14 zile calendaristice, incepand din ziua uletrioara incheierii contractului, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 34 din 2014 privind dreptul consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta. Data incheierii contractului reprezinta data receptionarii produselor de catre client. Daca ultima zi a termenului este o zi de weekend sau sarbatoare nationala cu zi libera, atunci acesta se prelungeste pana la prima zi lucatoare, inclusiv. Solicitarile pentru retur, dupa ce a expirat termenul de 14 zile calendaristice, nu vor fi onorate.

Va rugam sa precizati denumirea produsului/produselor retur, numarul si data comenzii, contul IBAN, numele complet al titularului si  adresa de ridicare a coletului pentru a putea contacta curierul care va opera transportul produsului. Costurile de returnare a produselor cad in sarcina clientului (O.U.G. 34/2014), iar suma va fi comunicata,  imediat dupa ce a fost confirmata de catre reprezentatii firmei de curierat. Nu sunt acceptate coletele retur cu plata ramburs, plata la destinatar sau coletele retur fara o notificare in scris (email) inainte de livrare. Costurile de transport aferente unui retur, precum si a inlocuirii produsului returnat, vor fi suportate de catre client.

Viramentele vor fi realizate in lei, in conturi bancare deschise pe teritoriul Romaniei, fie in contul din care a fost achitata plata initial, fie intr-un cont desemnat de client.

Produsele vor fi returnate impreuna cu toate accesoriile primite la cumparare si certificatul de garantie, daca acesta a fost emis in format fizic.

Identificarea produselor se va realiza folosind numarul de comanda.

Obiectele trebuie sa aiba aspectul identic cu cel avut la primirea lor si sa nu prezinte urme care sa ateste operatiuni interzise sau nerecomandate de furnizor.

In cazul in care produsele returnate prezinta:

– urme de uzura, lovituri, zgarieturi, rupturi sau alte socuri mecanice

– accesorii lipsa

– urme de parfum sau de diverse produse de intretinere

– defecte sau decoloratii produse de transportul, manipularea si depozitarea in condiţii improprii sau expunerea prelungita la factori de mediu (temperatura si umiditate excesiva, socuri termice sau variatii de tip cald-rece, imersare, etc.)

– defecte cauzate de utilizarea neadecvata, in mod abuziv, incorecta, modificata a produsului si/sau in conditii improprii, altele decat cele pentru care acesta a fost proiectat sau intentionat;

– interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului;

– intretinere defectuoasa (curatarea folosind metode sau produse neadecvate);

 ne rezervam dreptul de a decide asupra acceptarii returului sau de a opri o suma din valoarea produsului functie de prejudiciile aduse.

Restituirea sumei platita de client, partial (in cazul de mai sus) sau complet, excluzand transportul livrarii initiale si incluzand reducerea aplicata, dupa caz, se va efectua in termen de 14 zile calendaristice de la receptionarea la sediul Lucky Pumkin SRL a produsului returnat.

Prima zi a acestui termen este considerata ziua receptionarii produsului prin curier. Suma aferenta bunului returnat va fi restituita exclusiv prin transfer bancar, utilizand contul IBAN al beneficiarului.

In situatia unor returnari repetate, ne rezervam dreptul de a refuza returul.

Clientul nu poate renunta la comanda emisa, daca lipsa conformitatii este minora.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *